sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Ohje pitkään harmaaseen takkiin

vaharaumalaine_neule-08
vaharaumalaine_neule-06
vaharaumalaine_neule-03
vaharaumalaine_neule-07
vaharaumalaine_neule-05
vaharaumalaine_neule-01

Ajattelin, että tänään on hyvä pakkaspäivä jakaa teille tämän ihanan ja lämpimän pitkän neuleen ohje. Olen itse pitänyt neuletta ihan takkina pienillä pakkasilla ja alle olen pukenut mustan nahkableiserin.  Olen käyttänyt Gina Tricotista ostamaani harmaata neulehametta niiden kanssa. Siitä onkin tullut tämän talven lempivaate. Pakko ostaa vielä H&M:stä tummanharmaa kevätmallistosta. Siinä oli kaunis V -aukko. Vähän kevyempi kuin tämä poolo. On muuten yksi kevään merkki kun H&M:n kuvasto saapuu kotiin. Menee tovi siinä kun selailee ja suunnittelee samalla tulevia neuleita puikoille. Sain taas monta ideaa... Mutta mekkoa tosiaan, suosittelen ;) 

Mitäs kevätmuotiostoksia te olette jo tehneet tai suunnittelette? Vaaleanpunainen väri ainakin houkuttelee nyt minua kovasti... Huomasin myös kaupoissa kierrellessä, että keltainen väri yrittää saada itseään jälleen framille. Ei ole kyllä mun juttu. Ja punainen hiusväri, tai ainakin sävy. Ei ole myöskään minulle tarkoitettu. Mutta katsotaas vaan kun toukokuu koittaa, on minulla keltainen mekko ja punainen tukka. Huhu. Lupaan, ettei ole. Olkoot se yksi uudenvuodenlupaus...

Nyt ohjetta!

Takkiin kului reilu kymmenen 50 gramman kerää. Langat ovat peräisin kaverini mummulasta. Kiitos niistä Nooralle! Tein kaksinkertaisella langalla ja pyöröpuikolla numero 10. Eli mikä tahansa lämmin paksu pörrölanka käy. 

Aloitin takin helmasta. Tein kaksi identtistä kappaletta, joista muodostuu takin alaosa halkioon asti. Luo siis 45 silmukkaa ja neulo edestakaisin sileää neuletta 30 senttiä. Jätä kappale toisille puikoille odottamaan ja tee toinen samanlainen kappale. Kun molemmat kappaleet ovat valmiit, siirrä ne samalle pyöröpuikolle. Näin muodostuu siis takahalkio. Jatka sitten neulomista noin 70 senttiä. Jaa työ sitten selkäosaan (46 silmukkaa) ja kahteen etukappaleeseen( 22 ja 22 silmukkaa). Jatka ensin  loppuun etukappaleet. Neulo 22 silmukalla sileää neuletta 19 kerroksen verran (noin 23 senttiä) ja kavenna aina kauluksen puolella 11, 13, 15 js 17 kerroksella kaksin yhteen. Tee samoin myös toinen etupuoli. Päättele silmukat lopuksi normaalisti. Jatkat sitten takaosio loppuun. neulo kaikilla 46 silmukalla 14 kerrosta, päättele sitten keskimmäiset 16 ja jatka sivuihin jäävillä silmukoilla (15 ja 15) vielä 4 kerrosta. Jatka molemmat puolet loppuun yksitellen ja päättele. Sitten vielä hihat: neulo kaksi identtistä hihaa. Luo aluksi 22 silmukkaa ja lisää joka kuudennella kerroksella molempiin reunoihin yksi silmukka ensimmäisen ja toiseksiensimmäisen ja viimeisen ja toiseksiviimeisen silmukan väliin. Tee lisäys yhteensä 8 kertaa ja jatka hiha loppuun. Neulo kunnes hiha on 45-50 senttiä pitkä, riippuu, minkä mittaiset hihat haluat. Kiinnitä ne sitten paikoilleen nurjalta puolelta. Karvan olen kiinnittänyt, tai siis nyt pakko myöntää, että äiti kiinnitti, langalla ja neulalla kaulukseen. Oli pakko käyttää apuvoimia joulun alla... Karva on jostakin vanhan takin hupusta leikattu.  Ja niin se sitten on valmis. Talvitakki. Ja aikaa kului yhteensä noin 10 tuntia. Ei siis mikään hirmu suuri työvoitto, vaikka pitkä onkin!

Kuvat: Amanda Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti