sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuodenvaihde sohvalla ja vähän muualla

uusivuosi_vaharaumalaine-06
uusivuosi_vaharaumalaine-15
uusivuosi_vaharaumalaine-04

uusivuosi_vaharaumalaine-07


Eilen oli luppoaikaa sohvalla... Illaksi ei mitään päällepantavaa. Onneksi huoneestani, joka on täynnä lankoja, löytyi kultaista ja mustaa lankaa. Niin teinpäs sitten sohvalla istuskellessani topin uudenvuoden juhlaan! Ihan kiva siitä tuli ja kehuja sai paljon. Kiitos niistä. Ja kiitos myös eilisistä juhlista ja juhlijoista. Mahtavaa kun ympärillä on erilaisia ja ihania ihmisiä.

Ja kiitos myös kuluneesta vuodesta. Blogin kirjoitaminen onkin kuluneen vuoden aikana muodostunut yhdeksi tärkeäksi osaksi elämääni. Kun aloitin bloggaamisen, ei minulla ollut oikeastaan mitään ennakko-odotuksia siitä, miten se otettaisiin vastaan tai saako se lukijoita. Vähäraumalaine on kuitenkin menestynyt hyvin! Olen saanut paljon palautetta tutuilta ja tuntemattomilta ja se onkin varmasti ollut yksi syy jatkaa kirjoittamista. Neuletöitä nyt jatkan jokatapauksessa varmasti aina. Katsotaan mitä seuraava vuosi tuo tullessaan bloggaamisen saralla... Uusia tavoitteita on paljon!

Suomen satavuotis juhlavuodeksi on muutama neuletyö jo aluillaan. Lankoja on jo ostettu Suomineuleisiin ja yksihän on jo tehtynäkin. Porin synnytysosastolle neulon nutun vastasyntyneille. Ehkä useamman, jos ehdin. No, jos tätä tahtia mennään niin tulee nuttu illassa. 

Tänään olen viettänyt koko päivän samalla sohvalla kuin eilisen. En kuitenkaan ihan yhtä tuotteliaana... Mistä mahtaa johtua? Annoin nyt itselleni armoa neulomuksiltani päiväksi. Vuoden ensimmäinen päivä, ei yhtään neuletta, paljon ajatuksia...

Mutta onneksi joku on ollut tuottelias. Tuo kotisohva on ihmepaikka. Nyt siinä syntyy villasukka, Tanelin kätösistä. Olen siis saavuttanut ainakin yhden tavoitteeni: saanut ympärilläni olevia käsitöiden pariin. Täytyy laittaa niistäkin kuvia tulevana vuonna! 

Haluan toivottaa kaikille mitä parhainta alkanutta juhlavuotta (käsitöiden parissa)! Nyt kun sitä luulee, että juhlat loppuvat, ne vasta alkavat!

Tässä vielä nopea ohje toppiin:

Luo aluksi 60 senttiselle pyöröpuikolle  numero 5 molemmilla langoilla 90 silmukkaa. Itselläni on mustana lankana Novitan Bamboo ja jokin laatikosta löytynyt kultalanka. Neulo ainaoikeaa ympäri puikolla kainaloihin asti. Jaa sitten työ kahteen osaan (44 taakse ja 46 silmukkaa eteen). Neulo ensin takaosio. Kavenna joka toisella kerroksella molemmissa kainaloissa kaksi silmukkaa yhteen. Kerroksen alussa ylivetokavennus ja lopussa kaksi oikein yhteen. Kavenna kolme kertaa ja jatka vielä pari kerrosta. Yhteensä takaosio on noin 5 senttiä. Neulo sitten etukappale samoin, mutta kun olet neulonut kvennukset, neulo vielä kaksi kerrosta ja jaa sitten työ kahteen osaa. Neulo etulaput yksitellen. Kavenna aina kauluksen puoleisessa päässä kaksi yhteen joka kerroksella. Kun jäljellä on 7 silmukkaa, kavenna kaksi yhteen molemmissa reunoissa kahden kerroksen ajan. Kun jäljellä on kolme silmukkaa, päättele. Tee toinen lappu samoin. Sitten pyöritä vielä nyöri. Ota kaksi noin 5 metriä pitkää lankaa ja pyöritä kahteen suuntaan. Tähän on hyvä pyytää kaveri. Toinen pyörittää toiseen ja toinen toiseen suuntaan. Tee vielä toinen nyöri samoin. Pue sitten toppi päällesi ja katso minkä mittaisiksi nyörit kiinnität. Itse laitoin nyörit ristiin ja kaksinkertaisina. Voit laittaa yksinkerroin ja suoraan. Miten haluat! :) Ja valmista! Kysykää, mikäli kysyttävää. :)

Kiitos kuvista jälleen Amandalle!

1 kommentti: