keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Ohje serkun paitaan

ellen_neule-5

Nyt olisi tarjolla ohjetta serkkuni paitaan. Olin ihan otettu kun kyselyitä tuli niin paljon. Innolla odottelen, jos vain joku viitsii lähetellä kuvia sitten omasta neuleesta valmiina. Olen kerran ihan tuntemattomalta naiselta saanut kuvan festaritopistani viime kesänä ja se oli ihan huippua!

Itse  käytin 80 sentin pyöröpuikkoja numerolla 7.

Lankana alaosassa minulla on Novitan 7 veljestä beessi ja sen kanssa ohut sukkalanka, joka vaihteli luonnonmukaisissa sävyissä. Sukkalanka oli tarkoitettu puikoille 3-4, joten mikä tahansa sellainen ohut lanka käy. Yläosassa käytin Novitan Isoveli lankaa. Voit toki tehdä sillä myös alaosan! Koska 7 veljestä on muuten niin ohut, neuloin siksi sille kaveriksi ohuen sukkalangan. Kaikkia keriä oli vain yksi. Kerä oli kaikissa 100 grammaa. Myös mikä tahansa puikoile 6 sopiva lanka käy oikein mainiosti! Suosittelen neulomaan alpakkaa ja sitä löytyy alennuksessa tällä hetkellä Liljan lankakaupasta! Siellä on meinaa meneillään Alpakkapartyt ;) Linkki Liljan lankakauppaan! 
Esimerkiksi Drops Alpaca toimii varmasti kaksinkertaisena oikein hyvin! Siitä sävyt vaalea beige ja tummanharmaa! Vautsivau!!

Neule tehdään neljänä kappaleena, ensin etuosa, sitten takaosa ja hihat. Lopuksi neulotaan yläosa. Hihat ovat raglanhihat, joten kappaleet yhdistetään samalle pyöröpuikolle ennen yläosan neulomisen aloittamista. Kannattaa lukea läpi ensin koko ohje ennen aloittamista, niin työ hahmottuu. Video on myös hyvä katsoa :)

Etukappale: Luo pyöröpuikolle 55 silmukkaa alaosaan valitsemallasi langalla. Neulo puikolla edestakaisin resoria, eli yksi oikein, yksi nurin ja toisella puolella aina nurjat nurjina ja oikeat oikeina. Jatka resoria noin 5 senttiä. Aloita sitten sileä neule ja neulo työtä kainaloihin asti, kunnes sen mitta helmasta on noin 33 senttiä. Ota silmukat pois puikolta langanpätkälle odottamaan yhdistämistä siksi ajaksi kun neulot takakappaleen.

Takakappale: neulotaan aivan samoin kuin etukappale, mutta mitta on vain pidempi, 44 senttiä. Tee sitten silmukoille samoin kuin etukappaleessa, eli laita langanpätkälle odottamaan.

Hihat: neulotaan myös edestakaisin samalla pyöröpuikolla kuin etu- ja takakappaleet. Luo 28 silmukkaa ja neulo saman pituinen resori kuin etu- ja takakappaleissa. Lisää sitten hihan molemmissa reunoissa aina joka yhdeksäs kerros yksi silmukka hihan alkupäähän ensimmäisen ja toisen silmukan väliin ja yksi kahden viimeisen silmukan väliin. Tee lisäykset yhteensä kolme kertaa ja jatka sitten hihat loppuun ilman lisäyksiä. Loppumittana 44 senttiä. Jätä toinen hiha jälleen langanpätkälle odottamaan, kunnes olet neulonut toisen samalla tavalla.

Yläosa: yhdistä nyt kaikki kappaleet samalle pyöröpuikolle. Asettele ne niin, että puikollasi on etukappaleen ja takakappaleen välissä hiha ja kaikissa kappaleissa on oikea puoli ulospäin työstä. Laita myös jokin merkki hihojen ja taka- sekä etukappaleiden vaihtumiskohtaan, jotta tiedät aina missä kohtaa kavennus tulee. Itse käytin hiuslenkkejä.

Tässä hyvä video, josta hahmottuu kavennukset ja se, miten työ kootaan puikoille. Ohjevideo

Tee raglankavennukset aina joka toinen kerros hihojen molemmin puolin. Yhteensä siis neljä kertaa kierroksen aikana. Kun olet neulonut kavennuksia niin, että puikoilla on yhteensä noin  82 silmukkaa, laita seuraavalla kerroksella aina kaksi silmukkaa yhteen. Nyt kavennukset on tehty ja voit vielä neuloa kauluksen resorin. Neulo aina yksi oikein, yksi nurin noin 4 senttiä.

Päättele langat ja neulo sielä yhteen sivusaumat ja hihojen alasaumat. 

Valmista tuli! Ja jos tulee mitä tahansa kysyttävää, niin älkää epäröikö laittaa viestiä! :)

Ja hei, käykää ihmeesssä tykkäämässä sivustani Facebookissa, niin olette aina kartalla uusista päivityksistä :) Sivupalkista pääsee suoraan sivulle! 

Kuvista jälleen kiitos Amandalle!

2 kommenttia:

  1. Vaihdoitko väriä kun aloitit yläosan neulomisen vai jo aikaisemmin? :)

    VastaaPoista