keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

To Dream For -bikinit
On päässyt vierähtämään hieman aikaa siitä kun viimeksi tänne kirjoittelin. Kesän pitäisi olla rauhallista aikaa, saa lomailla ja tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa. Aina se ei kuitenkaan niin mene.... Itse olen ollut koko kesän tähän asti töissä. Vaikka kouluhommat eivät näin kesällä paina, on aina muita velvollisuuksia, mitä täytyy työpäivän jälkeen hoitaa. Onneksi aina löytyy kuitenkin pieni aika jostain, minkä voi pyhittää käsitöille... Ja olenkin tässä töiden lomassa ehtinyt virkata nämä biksut. Innoituksen niihin sain To Die For bikineistä http://www.todiefor.com/. Sopivasti pitsiä :) 

Kesällä oikein odottaa, että pääsee Porin parhaaseen helmeen, eli Yyteriin. Nämäkin kuvat on siellä otettu. Mietin kauan, että uskaltaudunko itse bikinikuviin, mutta sitten päätin, että voin muutaman tämmöisen "hyväntuulisen" kuvan laittaa :)

Yyteri on parasta Porissa! Ehdottomasti! Olen itse töissä Yyterin leirintäalueella jo viidettä kesää ja asiakkailta kuulee yhtämittaa, että parempaa rantaa saa hakea ulkomailtakin. Missäpä olisi seitsemän kilometriä pitkä hiekkaranta, jossa lapset voi itsekseen päästää rantaveteen pulikoimaan, koska ranta on niin matala ja syvenee hitaasti. Yyterissä on ollut myös siksi mitä parhain opetella purjelautailemaan. Harrastus on isiltä verenperintönä ja olen jäänyt siihen totaallisesti koukkuun! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, niitä tarvitsen tämän virkkauksen ja neulomisen ohella! Tänä kesänä en ole ennättänyt vielä laudalle, koska käsityöt on mennyt nyt kyllä kaiken edelle :D Toivottavasti pian pääsee taas senkin vauhdin huumaan! Ja sen olen huomannut, että jos jotakin oikein tahtoo tehdä, aikaa löytyy kyllä aina... Niinkuin näiden bikineidenkin tekoon :)

Tämöistä kuuluu tällä hetkellä minun kesääni. Blogin suhteen on nyt paljon vireillä uusia juttuja, joita ilmestyy tässä matkan varrella. Näettä sitten, mitä tuleman pitää. Ja haluan vielä kiittää kaikkia teitä, jotka olette alkaneet lukemaan blogiani! On ollut mahtavaa saada palautetta täällä, Facebookissa ja ihan kasvotusten... Nyt olen oivaltanut sen, että unelmista voi tosiaan tulla totta.  To Dream For! Jonain päivänä :) 

Uusia töitä on vireillä kunhan saan vain pääteltyä ja kuvailtua...

Ja vielä ohjetta biksuihin, jos vaikka joku innostuu tekemään! :) 

Ohjeet: 

Lanka: Novita Cotton Bamboo, vajaa kaksi kerää ja pitsiin Novita Kotiväki

Virkkuukoukku numero 3 ½, numero 2

Yläosa: virkkaa ensin kupit. Malli kuppeihin on sama kuin aikaisemmin julkaisemani topin kuppeihin (kuva alla). Kun olet tehnyt kupista haluamasi kokoisen, virkkaa lopuksi yläkulmaan kolmen ketjusilmukan lenkki, johon saa pujotettua niskan taakse menevän nyörin. Viimeistele kupin reuna kiertamällä vielä kiinteillä silmukoilla koko kuppi ja virkkaamalla lenkkiin myös kolme kiinteää silmukkaa. Virkkaa vielä alareunaan nauhakuja, johon pujotetaan sitten lopuksi rinnan alta menevä nyöri. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja kiinnitä aina joka toiseen riviin. Virkkaa vielä seuraavalla rivillä jokaisen ketjusilmukkakaareen kaksi kiinteää silmukkaa. Tee näin molempiin kuppeihin. Päättele. 


Alaosa koostuu kohdesta kappaleesta, jotka ommellaan lopuksi yhteen. 

Etukappale: Aloita luomalla kymmenen ketjusilmukkaa ja aina rivin loputtua yksi silmukka kääntymiseen. Virkkaa viisi senttiä  ja tee yhden  kiinteän silmukan lisäys molempiin reunoihin. Virkkaa seuraavaksi 12 senttiin asti ja tee lisäys aina joka neljännellä rivillä molemmissa reunoissa. Jatka seuraavaksi lisäyksiä joka kolmannella rivillä 15 senttiin asti ja joka toisella rivillä 20 senttiin asti. Tee yläkulmiin jälleen samanlaiset lenkit kun teit yläosan harjalle, eli virkkaa kolmen ketjusilmukan lenkki. Päättele.

Takakappale: virkkaa aluksi kymmenen ketjusilmukkaa ja aina yksi ketjusilmukka kääntymiseen. Koko kappale virkataan alusta loppuun lisäämällä aina joka toisella rivillä molempiin reunoihin yksi kiinteä silmukka. Kun kappaleen korkeus on 20 senttiä, tee vielä kolmen ketjusilmukan lenkki jälleen molempiin yläreunoihin. 

Yhdistä kappaleet ompelemalla alasauma. Virkkaa vielä koko alaosan ympäri kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ja kulmalenkkeihin samalla aina vahvistukseksi kolme kiinteää silmukkaa. 

Pitsin kehittelin myös itse. Virkkaa erikseen pitsit yläosan kuppien sisäreunoihin ja alaosan etukappaleeseen. 

Yläosan pitsit:


 Virkkaa aloitusketjuksi 28 ketjusilmukkaa (kjs) ja kaksi kääntymiseen. 

1 krs. pylväsrivi.
2. krs neljä ketjusilmukkaa aina joka toiseen pylvääseen, kiinnitä kiinteällä silmukalla. 
3. krs. neljä kiinteää silmukkaa jokaiseen kaareen.
4. krs edellisen kerrokseen kaariin uusia kaaria, joiden pituus on 4 kjs, 6 kjs, 4 kjs, 4kjs, 6 kjs jne. 
5. krs. neljä kiinteää silmukkaa 4 kjs:n kaariin ja kuusi kiinteää silmukkaa 6 kjs:n kaariin

Alaosan pitsi:Virkkaa aloitusketjuksi 34 ketjusilmukkaa. Yksi silmukka kääntymiseen. Virkkaa kerrokset 1-3 samoin kuin etupitseihin.

4 krs. virkkaa jokaisen kaareen keskimmäisestä kiinteästä silmukasta 4 kjs:n kaari seuraavaan kaaren huippuun ja kiinnitä kiinteällä silmukalla. 

Virkkaa kaksi viimeistä kerrosta samoin kuin yläosan pitsin kerrokset 4 ja 5. Näin alaosan pitsiin tulee yksi kerros lisää.

Kiinnitä lopuksi vielä pitsit virkkaamalla ne kiinni kappaleiden etupuolelta. Pyöritä vielä kaverin kanssa nyörit. Molemmat pyörittävät eri suuntiin ja lopuksi yhdistä päät, näin nyöri menee toisten lankojen lomiin ja kaksinkerroin.  Lankaa kannattaa varata riittävästi noin neljä metriä per nyöri niin saa leikattua pois. Itse laitoin aina kolme lankaa yhteen nyöriin. 

Ennen nyörien pujottamista lisää halutessasi helmiä :)


kuvat @kiiiu

6 kommenttia:

 1. Ihanat! Harmittaa, kun oon niin surkea käsitöissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia! Sitä vain kokeilemaan! :) ei se niiiin vaikeeta oo :)

   Poista
  2. No kiitoksia! Sitä vain kokeilemaan! :) ei se niiiin vaikeeta oo :)

   Poista
 2. Minkä kokoiselle ihmiselle toi ohje on alunperin tarkoitettu? Mun liivikoko on 70A niin tuleekohan liian isot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee varmasti ihan hyvät!:) voit myös lopettaa virkkauksen kupeissa muutamaa kertosta aiemmin, kun ovat hyvän kokoiset! :)

   Poista
 3. Aivan ihanat ja söpöt. Haluaisin tuollaiset mutta minulle riittää alaosa.

  VastaaPoista