torstai 16. kesäkuuta 2016

Fiini festaritoppi!
Kesällä on ihanaa pukeutua rennosti ja samalla vähän fiinisti. Kesäaikaan etsinkin aina kaupoista vaatteita, jotka ovat mukavia päällä ja monikäyttöisiä. Ostinkin juuri tänne vilpoiseen Suomen kesään sopivat uudet kesähousut Lindexiltä. Ne voi pukea kylmemmälläkin ja sateisella säällä ja vähän kuumemmalla ne ovat ihanan vilpoiset. Rakastan Lindexillä  myytävää Holly White -sarjaa. Raitaneuleita, palmikoita ja kukkakuoseja. Sopivat moneen tilaisuuteen ja ovat aina fiksuja. 

Pitkään aikaan en tosin ole uusia paitoja ostanut, sillä niitä syntyy omasta takaa melkeimpä joka viikko uusia. Vaatekaapissani ei ole pian enää yhtään tilaa, pinot senkun tiivistyvät ja kasat nojatuolilla kasvavat. Vaatteita on silti  jotenkin niin turha haalia ylenpalttisesti, koska yleensä pitää vain muutamia, joista on tullut ihan lemppareita! Enpä tiedä mitä alankaan pian neuleilleni tehdä, sillä tätä menoa ei riitä pienessä yksiössäni tilaa muille kuin vaatteille... Ehdotuksia?? :D

Kuitenkin tuntuu siltä, ettei ikinä ole mihinkään tilaisuuteen sopivia vaatteita. Tämä onkin naisten yleinen ongelma. Tämän topin virkkasin varta vasten juhannukseksi RMJ:n, sillä eihän minulla sinne tietenkään mitään päällepantavaa olisi kaapissa valmiiksi jo ollut.... Mutta se sopii sinne oikein hyvin, mikäli sää vain sallii. Noo, nämä housut saan ainakin laittaa :D

Itse pidän jotenkin enemmän kesäaikaan virkkaamisesta. Ehkä se johtuu siitä, että se on minulle helpompaa ja tutumpaa... Virkatessa on jotenkin kivempaa soveltaa omia juttuja ja silmukkamäärä on helpompi arvioida ja mitata kuin neuloessa. Innoituksen tähän toppiin sain Instagramista ja tämän tyyppisiä toppeja onkin siellä monissa kuvissa. Olen itsekin tehnyt muutamia ennen tätä, tämä syntyi nyt mökkilaiturilla. Voitte katsoa muita toppeja omalta Instagram -sivultani, nimimerkin vaha_raumalaine takaa. Siellä on kuvattuna sininen toppi, joka minulla oli päälläni viime vuoden Ruisrockissa ja  toinen beige, vähän lyhyempi malli. 

Tähän toppii päätin tehdä korsetin eteen ja taakse. Niillä saa helposti muunneltua kokoa, samoin niskaan solmittavilla nauhoilla on helppo säädellä toppia. Pysy sitten hyvin päällä juhannuksena joratessa! Mallikerta on tällä kertaa ikuisuuden vanhasta Novita -lehdestä. Samoin kuppien ohje. Kuppeihin ompelin vielä taakse kiinni pehmusteet vanhoista bikineistä :) 

Ohjeet

Lanka: Novita Cotton Bamboo, kaksi kerää. 

Virkkaakoukku numero: 3 ½.

Mallikerta:
Pitsiosa virkataan ylhäältä alaspäin. Virkkaa aluksi 66 ketsusilmukkaa, yksi silmukka kääntymiseen ja seuraavaksi jokaiseen ketsusilmukkaan yksi kiinteä silmukka. Aloita sitten mallineule ensimmäiseltä kerrokselta ja toista sen rivit 1-11 aivan mallin mukaisesti (kuva yllä). Kun olet virkannut rivin 11, viimeistele työ yhdellä rivillä kiinteitä silmukoita. kaariin virkkasin aina 8 kiinteää silmukkaa. 

Virkkaa seuraavaksi sivut kiinteillä silmukoilla. Virkkaa aina kolme kiinteää silmukkaa jokaiseen koloon, näin sivulle tulee yhteensä 33 silmukkaa. Jatka kerros kerrokselta virkkaamista poikittain etumukseen nähden. Kavenna silmukoita aina topin yläreunassa virkkaamalla kaksi silmukkaa yhteen, aina kun aloitat uuden kerroksen ylhäältä päin ja aina kun lopetat kerroksen ylhäällä. Näin yläreuna kapenee ja alareuna pysyy suorana. Virkkaa kunnes sivukaistale on 11 sentin mittainen. Seuraavaksi virkkaa samalla langalla takakorsettia varten lenkit. 4 ketjusilmukkaa ja kiinnitä lenkit aina joka kolmanteen silmukkaan. Lenkkejä tulee yhteensä 5. Riippuen käsialastasi, joka on minulla kovin löysä, voi lenkkien määrä vaihdella.  Virkkaa seuraavalla kerroksella jokaiseen lenkkiin vielä 5 kiinteää silmukkaa. Tee toinen puoli samoin. 

Virkkaa seuraavaksi kupit ohjeen mukaan. Kiinnitä sitten kupit ommellen toppiin ja pehmusteen vielä ompelulangalla kuppeihin. Virkkaa nyörit suoraan kuppien harjalta, kiinnitä ensimmäinen ketjusilmukka ylimpään kaareen ja jatka ketjusilmukoita, kunnes nyöri on sopivan mittainen. Itselläni 50 senttiä. Virkkaa vielä toinen kerros kiinteitä silmukoita. Tee toinen nyöri samoin.


Virkkaa vielä etu-ja takakorsetteihin nyörit. Takanyörin pituus on 120 senttiä. Virkkaa ensin ketsusilmukoita ja vielä toinen kerros kiinteitä silmukoita. Etunyöri on tehty pelkistä ketjusilmukoista. Se on 80 senttiä pitkä. Pujota nyörit paikoilleen.

Semmoinen pitsitoppi tällä kertaa. Ei ole vaikea toteuttaa ja etsimällä erilaisia pitsejä, saa vaihtelua ja helposti erinäköisiä toppeja. Tietenkin kirjavalla langalla saa myös hauskan näköisen topin, olen itsekin tehnyt yhden oranssinkirjavasta langasta...

kuvat @kiiiu

Palaillaan taas neulomisen pariin ennen juhannusta, jolloin on luvassa ihanan herkkä ja superhelppo juhannusmekko! 
7 kommenttia:

 1. Kiva, että oot aloittanut blogin kirjoittamisen. Sulla on hienoja töitä ja on mukavaa, että kuvien yhteydessä on myös ohjeet. Plussaa olisi, jos blogissasi olisi myös se "liity lukijaksi palkki" -mutta jään ilman muuta seuraamaan:)
  Olen itsekin kirjoittanut käsityöblogia vähän aikaa osoitteessa madebyemilia.blogspot.fi olisi kiva jos kävisit katsomassa:)

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi. Liityin heti lukijaksi kun löysin sut jos saisin itse aikaiseksi virkata tai neuloa jotain... hienoja vaatteita! :)

  peilikuviaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi. Liityin heti lukijaksi kun löysin sut jos saisin itse aikaiseksi virkata tai neuloa jotain... hienoja vaatteita! :)

  peilikuviaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Etsin pitsitopin mallia ja ohjetta ja löysin blogiisi Novitan sivujen kautta. Mukavaa, kun jaat kauniita tekeleitä ja hyviä ohjeita meidän muiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tekeleistäni on apua! Laita ihmeessä kuvaa tulemaan kun saat valmiiksi, vaikka Facebookissa, missä minulla on oma sivu nimellä Vähäraumalaine :)

   Poista
  2. murmeli2006.blogspot.fi, sieltä löytyy nyt kuva tuosta sinulta lainatusta mallista.

   Poista