tiistai 3. lokakuuta 2017

Selviytymiskeinoja

DSC_2221 DSC_2175 DSC_2183 DSC_2202 Pimeää, tuulista, sataa ja kaikki on mustaa. Kamalinta tässä kaikessa on se, että ihmisten mieletkin mustuvat! Kun syksy tekee tulojaan, me suomalaiset käperrymme omiin koloihimme omien ajatustemme kanssa. Kun ilmat synkistyvät, synkkenee siinä mielikin samalla. Vai synkkeneekö? Voisin nimittäin kuvitella, että jos aurinko paistaisi ja ulkona olisi koko ajan kolmekymmentä astetta lämmintä, olisi ihmismielikin paljon freesimpi... 

Siksipä meiltä suomalaisilta vaaditaankin niin sanotusti "aika kovaa nuppia". Oikeasti. Miettikää nyt. Syys-, loka-, marras-, joulu-, tammi- ja helmikuu. Siinä menee puolet vuodesta kaamoksessa, kylmyydessä ja suurin osa päivästä pimeässäkin. Onko se sitten ihme kun mielessä pyörii ajatuksia suuntaan jos toiseen, ei aina tiedä miten päin olisi, miten oikein miettisi ja missä olisi ylipäätään jotain järkeä. Nyt onneksi tästä pimeästä ajasta on jo selätetty yksi kuukausi. 

Suomalainen on oikeasti vähän hullu. Tai täytyy olla. Eihän tätä muuten kestä. Siksipä olemme keksineetkin joukon selviytymiskeinoja, joita voimme käyttää näinä vuoden pimeinä aikoina; totaallisen pöntöt ja turhat tv ohjelmat, joita et varmasti katsoisi kesän helteillä sisätiloissa, sauna, jota ilman emme pärjäisi, neulontakerhot, mitä näitä nyt. Ja jokaisella on oltava omansa, sillä ilman omaa selviytymiskeinoa, emme pärjäisi täysjärkisenä läpi tätä piemää aikaa. Mikä onkaan sinun selviytymiskeinosi? 

Ja neulomuksestani sen verran; innoitus sai alkunsa Instagramista, jossa tämän tyyppisiä neuleita pyörii nyt todella paljon. Pitsikuviot ovat tämän syksyn juttu! Lankaa tätyy myös mainostaaa; Du Storen Faerytale alpakkalanka kaksinkertaisena. Maailman ihanin lanka! 

Kuvista jälleen kerran iso kiitos Amanda Aholle! 

6 kommenttia:

 1. Wau, ihana neule jälleen kerran. Olet kyllä niin taitava!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis neule - niin väri kuin kuosikin. Olet taitava! :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on kyllä ihania neuleita täälä! <3 Jää kyllä seuraileen!<3 Käy kurkkaan munkin blogia, jos kiinnostaa :)

  https://puikoltapudonnut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Ihana neule, olisi mukava jos jakaisit tästä ohjeen! Pitsineulosta on vaikea hahmottaa vain kuvista, etenkin kun en ole niitä ennen tehnyt, nyt kyllä innostuin pitsineuloksesta! :) Ja lankakin on uusi tuttavuus. Osaatko sanoa muistuttaako tuo esim jotain Dropsin lankaa?

  VastaaPoista