tiistai 23. elokuuta 2016

Santorinin syleilyssä

Olemme koko perhe kreikkafaneja ja valitsimme tällä kertaa kohteeksemme Santorinin saaren. Tämä oli ensi kertamme tällä Kreikan saarella ja rakastuimme siihen saman tien. Matkaan lähdimme juhlistamaan isän syntymäpäivää. 

Santorinia sanotaan Kreikan kalleimmaksi saareksi, mutta en voi sanoa, että se olisi meistä ollut jotenkin muita kalliimpi. Tottakai, jos haluaa syödä illallista loistoravintolassa, saa maksaa huomattavasti kalliimmin, mutta niinhän se menee joka paikassa. Minne matkustaakin, jos valitsee kalliin paikan, saa maksaa kalliisti ;) Mutta kyllä hienoja ruokapaikkoja löytyi ihan sopivallakin hinnalla! Ei siis kannata rahan takia miettiä, matkustaako Santorinille vai jollekin toiselle saarelle. Ainakaan omasta mielestäni :) 

Santorinin saari on erilainen kuin muut Kreikasn saaret, jyrkkärinteinen ja vuoristoinen. Se onkin rakennettu tulivuorenpurkauksessa syntyneen kalderan reunoille ja on siksi haastavaa maastoa liikkua. Päivän aikana saa kivuta ylös ja alas rinteitä, mikäli haluaa nähdä enemmän. Kahdesta suurimmista saareen kaupungeista, Oiasta ja pääkaupungista Firasta löytyy pitkät portaat, jotka vievät alas meren rantaan. Portaita saa kivuta useamman sataa, jotta pääsee kohteeseen. Hellepäivinä tämä on hieman uuvuttavaa, mutta palkitsevaa! Meren rannalla saa nauttia tuoreista merenelävistä! 

Santorini tunnetaan hienoista maisemista, kalkkikivitaloista, hulppeista hotelleista, joissa muuten Kardeshianinkin perhe viikkoa ennen matkaamme majaili, ja tietenkin maailman kauneimmasta auringonlaskusta! Auringonlaskua saapui pääspottiin, Oiaan ihailemaan tuhansia turisteja joka päivä ja parhaat paikat oli varattu jo usempaa tuntia ennen itse esitystä: suuri tulipallo vaipui meren taa muutamassa minuutissa. Sitten yleisö taputti! Valokuvia otettiin valtavia määriä. Naiset olivat pukeutuneet iltapukuihin ja siemailivat coctaileja saaren parhailla istuskelupaikoilla. Kuin elokuvasta! Maisemaa katsoessaan ajatteli vain, että voiko tämä olla totta... Mutta niin se vain oli. Ja sen näkee vieläkin kun sulkee silmänsä ja ajttelee Kreikan lämpöä, merituulta ja naurun helinää. Luksusta arkeen. 

Voisin kertoa matkastamme vaikka kuinka pitkään, mutta ajattelin, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Ja hei, huomatkaa, että eksyi matkalle mukaan myös pari itsetehtyä vaatetta. Turkoosinsinisen meren kanssa kimmeltämään oli pakko virkata yhdet biksut ja niille kaftaani kaveriksi! Ja virkattu toppi tuli myös mukaan. Ja hei, näkyi ihan valtavasti naisilla päällä virkattuja bikineitä, eli jos ei sinulla vieläkään ole omia ja virkkaus koukuttaa, tee ihmeesä omat. Vaikka itse antamiani ohjeita apuna käyttäen :) 

Siispä kaikille terveiset lumoavan kauniilta Santorinilta, Atlantistarujen synnyinseuduilta, piristämään näitä sateisia elokuisia päiviä. Eikun omaa reissua sinne suuntaan suunnittelemaan! Annan mielelläni vinkkejä viinitarhoille ja venereissuille, jos niitä kaipailette ;)!

Muutamia otoksia lisää Instagramissa: Vaha_raumalaine ;)


2 kommenttia:

  1. OI, joi joi! Oltiin syksyllä 2005 häämatkalla miehen kanssa Santorinilla. Olin silloin raskaana ja mukanamme oli tuolloin 11 -vuotias tyttäreni. Ihana paikka, sieltä on pääosin hyviä muistoja. (Vaikka voin pahoin raskauden takia ja tyttö itki kuinka kukaan ei häntä rakasta, kun vauva syntyy.) Sinne voisi mennä kyllä uudelleenkin! Jo sen aurinngonlaskunkin vuoksi.

    VastaaPoista
  2. No nyt teidän täytyy kyllä mennä koko perheen voimin! :)

    VastaaPoista